Partners

Vegotel zoekt samenwerking met andere accommodaties hotels, Bed & Breakfasts en investeerders.


Inleiding

Dat het milieu ingrijpend aan het veranderen is hoeven we niet meer uit te leggen. De grootste onderliggende oorzaak is de zuivel- en vleesindustrie, helaas een onderwerp waar bijna niemand hardop over durft te spreken. Ook zijn de vooroordelen richting de vlees- en zuivelvervangers bij de gemiddelde consument groot. Wat dit laatste betreft kunnen we maar een ding zeggen, een beter milieu begint bij jezelf en als consument kun je het verschil maken. De snelste manier is vegan eten, makkelijker en veel goedkoper dan bijvoorbeeld zonnepanelen en een electrische auto. Naast milieuwinst heeft vegan eten nog een aantal grote voordelen, je kunt het zelfs rauw eten zonder ziek te worden, het is vaak langer houdbaar, een stuk gezonder, makkelijk verteerbaar, de bereidingswijze is korter (energiewinst) en zelfs het transport kan vaak ongekoeld plaatsvinden. Kortom, vegan eten heeft alleen maar voordelen.

Vegan vervangers

Maar dan ? Vegan eten is toch niet meer dan een aangeklede salade en naar karton smakende vleesvervangers ? Dit was enkele jaren geleden misschien nog het geval maar inmiddels is dit een volwaardige, kwalitatief hoogwaardige en groeiende industrie geworden. Eigenlijk kun je stellen dat alles wat je eet inmiddels vegan te verkrijgen is, alle vlees- en zuivelvervangers die je je maar kunt bedenken tot en met een gebakken spiegelei toe. Veel zijn niet meer van "echt" te onderscheiden. Vegotel specialiseert zich in deze vervangers en is continue op zoek naar de beste kwaliteit qua smaak, looks en structuur. We krijgen dan ook vaak complimenten van onze gasten (vaak ook niet veganisten) die aangeven geen verschil meer te proeven.

Het Vegotel concept

Naast vegan eten bestaat het Vegotel concept uit milieuvriendelijkheid en het voorkomen van electrosmog. Denk bij milieuvriendelijkheid aan het gebruik van zonne-energie, ecologische schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten, 2e hands meubels, recycling, een eco douche etc. Het voorkomen van electrosmog houdt in gratis internet door middel van een LAN kabel in plaats van of helemaal geen wifi. Dit kan verrassend overkomen maar elektromagnetische straling afkomstig van draadloos internet is verre van gezond, overtuig uzelf en kijk bijvoorbeeld op www.stralingsbewust.info Het aantal hotels zonder wifi en/of vegan eten groeit gestaag (www.hotels-ohne-wlan.com en www.veggie-hotels.com), wij gaan mee in deze ontwikkeling. En naar onze bescheiden mening is Vegotel het hotelconcept van de toekomst, een mening die wordt gedeeld door een professor duurzaamheid van Stenden/Aihr (zie voor meer informatie de homepage link). Ecologisch, een vegan ontbijt gebaseerd op de beste kaas-, vlees- en zuivelvervangers en internet met een LAN kabel. Met dit toekomstige concept willen we zo snel mogelijk uitbreiden naar nieuwe locaties.

Hotel en B&B partners

We werken graag samen met andere accommodaties die vegan vervangers kunnen/willen serveren, geen wifi gebruiken voor internet (er zijn andere mogelijkheden) en uw hotel of bed B&B zo milieuvriendelijk mogelijk is ingericht. Met betrekking tot het vegan ontbijt en de lunch kunnen wij u uitgebreid adviseren. We werken onder andere samen met een vegan leverancier en weten welke vegan kaas- en vleessoorten het beste smaken. Ook worden deze aan huis geleverd, je hoeft er dus niet naar op zoek. Meedoen is gratis en met betrekking tot de reserveringen nemen we het meeste werk uit handen. Alleen bij een daadwerkelijke boeking brengen we klein percentage commissie in rekening. Voordat uw gasten arriveren maken we het verschuldigde bedrag over, u hoeft dus niet op uw geld te wachten.

Investeerders

Naast een samenwerking met andere accommodaties willen we zelf ook graag uitbreiden naar meer en vooral grotere locaties. Voor dit doel zijn we op zoek naar investeerders/partners die samen met ons het verschil willen maken. Graag gaan we met u in gesprek en leggen hierbij onze toekomstvisie uit. En een ding is zeker, de vraag naar vegan/ecologisch verantwoorde accommodaties neemt alleen maar toe, er is geen weg meer terug.

Geïnteresseerd of heeft u vragen ? Stuur dan een e-mail naar info@vegotel.nl Alvast bedankt voor de moeite !