Partners

Vegotel zoekt samenwerking met andere hotels, Bed & Breakfasts en investeerders.


Inleiding

Dat het milieu ingrijpend aan het veranderen is hoeven we niet meer uit te leggen. De grootste onderliggende oorzaak is de consumptie van vlees en zuivel, op dit moment nog een vrij impopulair onderwerp. Ook zijn de vooroordelen richting de moderne vlees- en zuivelopvolgers bij de gemiddelde consument groot. Toch begint een beter milieu bij jezelf en als consument kun je het verschil maken. Een snelle manier om bij te dragen aan een beter milieu is dus overstappen op vegan eten, makkelijker en veel goedkoper dan bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak of een electrische auto. Naast milieuwinst heeft vegan eten nog een aantal grote voordelen, het is vaak langer houdbaar, een stuk gezonder, makkelijker verteerbaar en de bereidingswijze is vaak korter (energiewinst).

Vegan vervangers

Maar dan ? Vegan eten is toch niet meer dan een aangeklede salade en naar karton smakende vleesvervangers ? Dit was enkele jaren geleden misschien nog het geval maar inmiddels is dit een volwaardige, kwalitatief hoogwaardige en groeiende industrie geworden. Eigenlijk kun je stellen dat er van alles wat je eet inmiddels vegan te verkrijgen is, alle vlees- en zuivelopvolgers die je je maar kunt bedenken tot en met een gebakken spiegelei toe. Veel zijn niet meer van de dierlijke variant te onderscheiden, ook qua voedingsstoffen, vitamines en ingrediënten. Vegotel specialiseert zich in deze opvolgers en is continue op zoek naar de beste kwaliteit qua smaak, looks en structuur. We krijgen dan ook vaak complimenten van onze gasten (vaak ook niet veganisten) die aangeven geen verschil meer te proeven.

Het Vegotel concept

Naast vegan eten bestaat het Vegotel concept uit milieuvriendelijkheid en het voorkomen van electrosmog. Denk bij milieuvriendelijkheid aan het gebruik van zonne-energie, ecologische schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten, 2e hands meubels, recycling, een eco douche etc. Het voorkomen van electrosmog houdt in gratis internet door middel van een LAN kabel, eco wifi of helemaal geen wifi. Dit kan verrassend overkomen maar elektromagnetische straling afkomstig van draadloos internet is verre van gezond, overtuig uzelf en kijk voor meer informatie op www.stralingsbewust.info Het aantal hotels zonder wifi en/of vegan eten groeit snel, wij gaan mee in deze ontwikkeling. We worden inmiddels "The future of hospitality" genoemd door een professor duurzaamheid verbonden aan Stenden/Aihr, ecologisch in combinatie met een vegan ontbijt gebaseerd op de beste kaas-, vlees- en zuivelopvolgers. Met dit toekomstige concept willen we zo snel mogelijk uitbreiden.

Hotel en B&B partners

We werken graag samen met andere accommodaties die vegan eten en drinken serveren en hun hotel of bed B&B zo milieuvriendelijk mogelijk hebben ingericht. Met betrekking tot het vegan ontbijt, de lunch en het avondeten kunnen wij u uitgebreid adviseren. We werken onder andere samen met een vegan leverancier en weten welke vegan kaas- en vleessoorten het beste smaken. Ook worden deze aan huis geleverd, je hoeft er dus niet naar op zoek. Meedoen is gratis en met betrekking tot de reserveringen nemen we het meeste werk uit handen. Alleen bij een daadwerkelijke boeking brengen we 10% commissie in rekening. Voordat uw gasten arriveren maken we het verschuldigde bedrag over, u hoeft dus niet op uw geld te wachten.

Investeerders

Naast een samenwerking met andere accommodaties willen we zelf ook graag uitbreiden naar meer en vooral grotere locaties. Voor dit doel zijn we op zoek naar investeerders/partners die samen met ons het verschil willen maken. Graag gaan we met u in gesprek en leggen hierbij onze toekomstvisie uit. En een ding is zeker, de vraag naar vegan/ecologisch verantwoorde accommodaties neemt alleen maar toe, er is geen weg meer terug.
Wilt u de Vegotel informatiebrochure ontvangen of heeft u vragen ? Vul uw e-mail adres in of stuur een e-mail naar info@vegotel.nl